U Vrbasu formiran Opštinski odbor Jedinstvene Srbije

Stranka Jedinstvena Srbija ponovo ima opštinski odbor u Vrbasu, nakon što je došlo do gašenja prethodnog pre više od pola godine. Članovi skupštine izabrali su danas 11 članova OO Jedinstvene Srbije, a za predsednika je jednoglasno izglasan Petar Kankaraš, dosadašnji poverenik ove stranke za opštinu Vrbas. Za potpredsednika Opštinskog odbora je izabran Božidar Malović, a funkciju sekretara obavljaće Jelena Vujičin. Prisutne članove i simpatizere je na osnivačkoj skupštini pozdravio Miroslav Bošković, zamenik predsednika Pokrajinskog odbora JS i zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. 

„I Srbiju, baš kao i svaku lokalnu samoupravu u Srbiji, treba da vode domaćini, a naš predsednik Dragan Marković Palma je svojim modelom vođenja Jagodine i angažovanjem u državnoj politici, pokazao kako to treba da se čini. To pokazuje i jasnim stavom da neće podržati sadašnju kandidatkinju za predsednika Vlade i ostajemo i dalje pri tom stavu“, rekao je Bošković, dodajući da će se postarati da se uskoro u opštini Vrbas organizuje tribina na kojoj će učestvovati Dragan Marković Palma i gde će građani moći da sa njim razgovaraju.

Da će i vrbaskom odboru stranke Jedinstvena Srbija uzor u radu biti ono što je Palma uradio u Jagodini, potvrdio je novoizabrani predsednik OO JS Vrbas, Petar Kankaraš. On je naglasio da su osnovni principi ove stranke patriotski pragmatizam, ravnomerni razvoj i podrška porodici.

„Radićemo na jačanju unutrašnje organizacije i prepoznatljivosti stranke. Vreme je da već na sledećim lokalnim izborima, u koaliciji sa prirodnim partnerom, Socijalističkom partijom Srbije, preuzmemo punu odgovornost za vođenje opštine i zaustavimo ove loše politike koje su u poslednjih 17 godina pretvorile Vrbas u grad penzionera i nezaposlenih i doprinele odlivu mozgova i mladosti iz naše opštine“, naglasio je Kankaraš uz poziv sugrađanima da se uključe u ovu političku organizaciju.