Nova sportska hala u Ravnom Selu

Novu sportsku halu, koja se nalazi u okviru Osnovne škole „Branko Radičević“ u Ravnom Selu svečano je otvorio predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović. Ovaj kompleks raspolaže sa tribinom od 350 mesta i sadrži najsavremeniju opremu za rukomet, košarku, odbojku, gimnastiku, pa čak i tenis. Projekat su finansijski podržali Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu propise i nacionalne manjine i opština Vrbas, a stajao je blizu 120 miliona dinara.

„Završena je sportska dvorana u Ravnom Selu, a iako je za nju planirano nešto više sredstava, zahvaljujući Školskoj upravi, mojim saradnicima i onima koji su to radili pre nas, jer je njena izgradnja započeta u mandatu prethodne vlade, uštedelo se blizu 30 miliona dinara. Nakon završetka objekta i izdavanja upotrebne dozvole danas je svečano predajemo ne samo učenicima i nastavnicima škole, već i sportskim klubovima iz čitavog ovog kraja, kulturno-umetničkim društvima, koji će je koristiti dok ne obnovimo Kulturni centar, koji je prošle godine izgoreo. Ovim pokazujemo da i u malim sredinama značajnim investicijama, i to ne samo u komunalnu, već i u sportsku, infrastukturu u oblasti kulture, podižemo kvalitet života i vezujemo ljude za sela“, izjavio je Mirović.

Da ovaj objekat ima nemerljivu vrednost za ovdašnju decu, sve Ravnoselce i celu opštinu Vrbas, istakla je i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas.

„Kao i Pokrajinskoj vladi, i naš je interes da stanovnicima svih mesta obezbedimo podjednake uslove za život, od šanse za sticanje znanja do šanse za bavljenje kulturnom, sportom, zabavom“, rekla je nakon svečanosti otvaranja, Miljana Štulić.