Dim curi u stanove – Saopštili iz Ekološkog pokreta

Po dojavi građana, Ekološki pokret Vrbasa podneo je Zahtev JKP „Standard“, za hitnu sanaciju dimnjaka u Bloku Vasilja Koprivice u Vrbasu.

“Na dimnjaku se jasno uočavaju pukotine na spoljašnoj fasadi i na kontaktu sa stambenom zgradom. Po rečima stanara, pukotine se nalaze i u unutrašnjosti zgrade. U grejnoj sezoni kroz nastale pukotine izlazi dim i produkti sagorevanja. Deo dima provlači se i u stambeni prostor, što sve zajedno, izaziva bezbednosni i zdravstveni rizik. Mnogi stanari žale se na bronhijalne probleme, čiji su mogući uzrok oštećenja na dimnjaku.

Naša očekivanja su da se nastali problem reši do početka grejne sezone, kako bi se otklonila opasnot po živote i zdravlje građana ovog dela Vrbasa, a na čega smo već dobili pozitivne reakcije iz ovog preduzeća. Takođe smo zahtevali da se ozbiljno razmotri postavljanje filtera na svim javnim kotlovnicama, koje su u nadležnosti JKP „Standard“, ili prelazak na gasne gorionike. U tu svrhu ponudili smo im podršku za apliciranje drugim javnim fondovima, svesni njihovih ograničenih finansijskih mogućnosti”, saopštili su iz EP Vrbas.