Susret humanitarnih udruženja – „Ruka nade“ u „Kućici“

Aktiv žena Druge mesne zajednice „Ruka nade“, koji obnavlja svoj dobrotvorni rad, odlučio se da početak tog novog rada bude poseta Društvu za pomoć MNRO opštine Vrbas „Kućica“. Na čelu Aktiva od nedavno se nalazi Radmila Kartalija Radovanov, koja je sa svojim koleginicama posetila „Kućicu“ i njene štićenike.

„Ovo su naše komšije, pa smo njih izabrali za prvo mesto koje ćemo obići. Nema nekog posebnog povoda, osim želje da ih malo počastimo, posetimo i popričamo sa njima o tome kako i koliko možemo da pomognemo i na koji način da sarađujemo. Isključivi cillj našeg postojanja je humanitarni rad i pomoć svim generacijama. Videćemo koji će nam biti idući koraci“, poručila je Radmila Kartalija Radovanov.

Ona je još dodala da praktično sve članice Aktiva imaju iskustva u pomoći ugroženima, a da su im u radu u pogledu prostora za sastanke izašli u susret Druga MZ i SUBNOR, te da već planiraju buduće poteze u najskorije vreme. Na poseti i poklonima zahvalila im se predsednica Društva za MNRO, Aleksandra Bajić.

„Naše gošće upoznaćemo sa našim radom i aktivnostima koje nam predstoje. U fokusu tog rada sada je prodajna izložba radova naših članova koju smo zakazali za 22. decembar na trgu u centru Vrbasa gde ćemo imati postavljen štand.  Inače, u Udruženju „Kućica“ radimo sa 40 korisnika, osoba starijih od 26 godina. Prostor koji koristimo nije adekvatan za celodnevni boravak, pa smo okrenuti radioničarskom radu. U pregovorima smo sa opštinom da se ovaj prostor dogradi kako bi služio odraslim mentalno nedovoljno razvijenim osobama, jer budući Dnevni boravak koji se uređuje predviđen je za decu i omladinu“, saopštila je Bajić.