Obeležen jubilej – 60 godina od osnivanja Karneksa

Radničko-sportskim igrama zaposlenih u Karneksu, kojie su održane danas u CFK “Drago Jovović”,  ova kompanija obeležila je 60 godina od osnivanja.  Na samom početku sve prisutne su pozdravile Milena Radosavljević Đorić, genrealni direktor Karneksa, i Tamara Penjić, izvršna direktorka.

“Obeležavanje ovog značajnog jubileja počelo je  još pre mesec dana marketing kampanjama i iniciranjem novih proizvoda sve sa ciljem da se približimo našim potrošačima i održimo poziciju Karneksa koju imamo već dugi niz godina. Jubilej smo rešili da obeležimo sa našim zaposlenima, jer smatramo da su oni osnov kompanije,  bez timskog duha, kvalitetnih ljudi, inovativnih rešenja nema ni dobrih rezultata“,  rekla je Milena Radosavljević Đorić.

Takmičenje  na kojem je učestvovalo oko 500 zaposlenih održano je u nekoliko sportskih disciplina. Na kraju su podeljene medalje, a proslava je nastavljena u restoranu CFK.

Inače, Karneksova kompletna zgrada klanice izgrađena je daleke 1959. godine i  svojevremeno je ovaj gigant upošljavao oko 3.500. radnika. Nakon privatizacije Karneks, kao  najveći proizvođač i izvoznik mesa na tršište Evrope i Amerike prelazi u ruke  privatnog vlasnika iz Izraela, a nakon par godina prodat je investicionom fondu „Ašmor“ da bi ga 2011. godine  kupio „MK Group“ na čelu sa Miodragom Kostićem.