Opštoj bolnici Vrbas stigla donacija iz Holandije

U Opštu bolnicu Vrbas pristigla je i donacija od blizu 100 čaršava i jastučnica i 200 jastuka. Donacija je ostvarena zahvaljujući saradnji sa Aleksandrom Subotinom, sveštenikom Evanđeoske crkve iz Kucure, Nevladinom organizacijomom “Za pomoć istočnoj Evropi” i saradnji sa fondacijom “Suva Nawa” iz Holandije.

U prikapljanju sredstava za realizaciju donacije učestvovali su i zaposleni u bolnici “Meander” u Amersfoortu, koju su nedavno posetile dve medicinske sestre iz Opšte bolnice Vrbas – Duška Obrovački, glavna medicinska sestra Odeljenja ortopedije i traumatologije, plastične i rekonstruktivne hirurgije i Valentina Nikolić, terapeutska medicinska sestra Odeljenja za endokrinologiju i nefrologiju.

“Nastojaćemo da iskustvo iz bolnice “Meander” primenimo u praksi u OBV u onoj meri koliko je moguće prilagoditi procedure našim prilikama i resursima. Ipak pre svega želim da se zahvalim Aleksandru Subotinu, svešteniku Evanđeoske crkve iz Kucure koji uspostavio kontakte između naše bolnice i bolnice u Holandiji, kao i sa fondacijom “Suva Nawa”, da se zahvalim gospođi Bouwine Schuttel na veoma dobroj organizaciji. Poseta je zamišljena kao uzvratna, tako da u sledećem koraku očekujemo dve koleginice – medicinske sestre da posete Opštu bolnicu Vrbas,” rekla je Duška Obrovački.