„Umetnošću protiv bolesti“ – 10. likovna kolonija i 500 slika za OBV

Opšta bolnica Vrbas bila je domaćin likovnim stvaraocima još jedne likovne kolonije „Umetnošću protiv bolesti”. Kolonija je organizovana uz pomoć rukovodstva bolnice i ULA “Atelje 05“, a umetnike i posetioce je  na samom početku pozdravio dr Zlatko Lainović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja.

Nakon 10. jubilarne kolonije „Umetnošću protiv bolesti”, procena je da zidove ustanove krasi više od 500 slika koje su nastale na slikarskim druženjima u okrilju bolnice.

“Posebno cenim slike koje nastanu na ovoj koloniji jer  imaju svoj život. One žive i oplemenjuju prostor bolnice“, istakao je Milorad Rađenović iz Sombora, nastavnik tehničkog obrazovanja u penziji i jedan od učesnika.

“Pozvano je 50 likovnih stvaralaca iz desetak gradova i gotovo svi su se odazvali. Oni koji nisu mogli danas da dođu, poslali su svoje radove. Dobar deo učesnika su sa nama počinjali da ‘nose’ likovnu koloniju od samog početka, jer je mnogo teže bilo napraviti prvu, drugu,  nego desetu koloniju. Njima,  kao i svima ostalim umetnicima, donatorima i ljudima  koji su  na bilo koji način učestvovali ili posetili kolonije, želim da se zahvalim“, rekao je Dragan Simić, predsednik  ULA „Atelje05“ i jedan od organizatora kolonije.