„Noć pozorišta“ u subotu u Vrbasu oživljava epohe

Osma po redu „Noć pozorišta“ počeće u Bioskopu „Jugoslavija“ u Vrbasu u subotu, 17. novembra, u 15 časova. Manifestacija ove godine obeležava osmu godinu postojanja u Srbiji i desetu godinu postojanja na nivou Evrope.  Ovogodišnja manifestacija nosi  duh istorije pozorišnog stvaralaštva u Srbiji, a ceo program se realizuje pod sloganom „Istorija kroz znamenite pozorišne ličnosti u našem gradu“.

„Želimo da naše sugrađane pre svega informišemo i zainteresujemo, te da im pričamo priču kroz pozorišta, fotografijom, kostimima, arhivom snimaka, rimejka pozorišnih predstava, radionica i uključivanjem obrazovnih institucija u oživljavanje bar jedne istorijske epohe“, poručili su u Filmskoj redakciji KC Vrbas.

Nakon otvaranja izložbe „Istorija kroz znamenite pozorišne ličnosti u našem gradu“, na programu su pozorišne predstave za decu od 16 časova, a u 18 sati Pozorište „Castellum“ iz Kostolaca održaće pozorišnu predstavu “Predstava Hamleta u selu Mrduša donja“ (Ivo Brešak, režija:Fuad Tabučić).  U 20 časova Amatersko pozorište „Vladimir Popović“ KC Vrbasa izvešće pozorišnu predstavu “Iza kulisa“ (Majkl Frejn, režija:Fuad Tabučić) u spomen na kolegu, glumca amatera Stevana Kozinu.