Obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa – Merenje nivoa šećera u krvi

Akcijom besplatnog merenja nivoa šećera u krvi Apoteka “Vrbas” obeležila je 14. novembar – Svetski dan borbe protiv dijabetesa i Dan ustanove. Osim toga što su građani imali priliku da izmere nivoa šećera u krvi, mogli su da dobiju savete od farmaceuta, a istovremeno  je organizovana podela aparata za merenje šećera u krvi. U Ambulanti u Starom Vrbasu za četiri sata, koliko je trajala akcija, nivo šećera prekontrolisalo je pedesetak građana, a uz podršku farmaceutske kuće “ADOC” podeljeno je 15 aparata za merenje.

Prema rečima Jelene Đurović, direktorke Apoteke “Vrbas”, Dan ustanove i Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležen je radno. “U koordinaciji za Savetom za zdravlje opštine Vrbas i u saradnji sa Farmaceutskom komorom Srbije, organizovali smo zdravstveno promotivne aktivnosti koje se sprovode tokom cele nedelje, od 12. do 17. novembra, u Vrbasu, Ravnom Selu i Savinom Selu”, rekla je Đurović.

U akciju su bili uključeni i aktivisti Udruženja za borbu protiv dijabetesa “Plavi Vrbas” i predstavnici farmaceutske kuće “ADOC”, koji su jednom broju građana poklonili aparate za merenje u kućnim uslovima.