Dobra saradnja lokalne samouprave i Crvenog krsta

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, programi socijalne zaštite, obuka za decu i mlade u prvoj pomoći, kao i akcije solidarnosti koje se sprovode, bile su neke od tema  sastanka održanog u Crvenom krstu Vrbas, kome je prisustvovao sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović. Tatjana Gluščević, sekretarka CK Vrbas upoznala je Mitrašinovića  sa brojnim aktivnostima Crvenog krsta na lokalnom nivou.

Nakon susreta u Crvenom krstu Vrbasa, sekretara Crvenog krsta Vojvodine Boška Mitrašinovića, predsednika CK Vrbasa Đorđa Nikčevića i sekretarku CK Vrbas Tatjanu Gluščević, primila je i Danijela Ilić, članica Opštinskog veća. Na ovom sastanku razgovaralo se o saradnji lokalne samouprave i CK, posebno kroz prizmu edukacije mladih i podrške najugroženijim grupama.

Sekretar Crvenog krsta Vojvodine pohvalio je dobru saradnju opštinske organizacije Crvenog krsta sa lokalnom samoupravom, ističući da se prisustvo Crvenog krsta u lokalnoj zajednici najbolje vidi kroz brigu o ljudima svih uzrasta .

“Godinama u nazad imamo izuzetnu saradnju sa CK Vrbas. Opština vodi aktivnu socijalno-odgovornu politiku, ali je za nas veoma važna i saradnja sa Crvenim krstom. Njihov doprinos kroz volonterski rad sprovođenjem niza aktivnosti tokom cele godine, ostavlja poseban pečat na naše društvo. Nastavićemo saradnju i pružanje podrške ovoj humanitarnoj organizaciji”, istakla je Danijela Ilić.