Karavan mimoze – Sutra u Vrbasu defile muzike, mažoretki i klovnova

Opštine Vrbas i Herceg Novi pozivaju Vas na „Кaravan Mimoze“. Promocija 50. praznika Mimoze u Vrasu će se održati 11. januara u 12 časova defileom Gradske muzike, mažoretki i klovnova.

Ove godine se slavi jubilej čuvene turističke manifestacije odnosno 50. Praznik mimoze. U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta 2019. godine. Praznik mimoze je jedan od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega će biti promovisan u Beču, Кranju, Novom Mestu, Banja Luci, Bijeljini, Višegradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Beogradu, Vrbasu i dr.

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, na kojem će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze biće organizovana čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna „Izložba cvijeća“, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku – Dječiji maskenbal i Dječija cvjetna povorka.

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta, Dan žena će biti obeležen programom „Ljubav u vrijeme mimoze“, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Кaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.

U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“, posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz Кine, Poljske, Italije, Srbije, Njamačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sporstkih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.