Postavljeni „ležeći policajci” kod supermarketa Idea

U Ulici Narodnog fronta kod marketa Idea, danas su izvođeni radovi na putu, zapravo  u toku je postavljanje su ležećih policajaca, a ovih dana biće postavljena i zaštitna ograda kraj puta do Gimnazije. Nakon nekoliko  saobraćajnih nesreća na pešačkom prelazu, na ovom prometnom putu, nadležni su utvrdili da je jedno od rešenja postavljanje ležećih policajaca. 

„Inicijativa je potekla od Saveta za bezbednost opštine Vrbas, izneli smo predlog Opštinskom veću koji je odmah usvojen.  Morali smo da ispoštujemo proceduru, urađen je saobraćajni projekat, i danas su počeli radovi, koje uzvodi JKP ‘Komunalac’.  S obzirom da je i Gimnazija u blizini, a učenici često prelaze put mimo pešačkog prelaza, biće postavljena i zaštitna ograda, koja će usmeravati na pešački prelaz. Novac za ove radove obezbedila je loklana samouprava, a ukupna vrednost je oko 300.000 dinara“, rekla je Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas i predsednica Saveta za bezbednost opštine Vrbas.

Inače, osim učenika Gimnazije, ove pešačke prelaze svakodnevno koriste mlađa deca, učenici OŠ „Bratstvo jedinstvo“. Nadležni očekuju da će vozači sporije voziti, i da će ubuduće saobraćaj, na ovom delu puta, biti bezbedniji.