Dečiji vajarski atelje Terra D.V.A. otvoren u vrbaskoj Likovnoj galeriji

Dečiji vajarski atelje Terra D.V.A. otvoren je danas u Likovnoj Galeriji KC Vrbas, uz prisustvo saradnika i prijatelja. Goste iz Kikinde koji su ponudili nesebičnu pomoć vrbaskoj Galeriji u saradnji na ovom projektu, potom Tomislava Todorovića, profesora sa novosadske Akademije umetnosti  i sve druge prisutne pozdravila je dr Silvia Jelačić, galeristkinja, koja je ukratko dala i jedan hronološki pregled o radu Likovne radionice koja je počela u ovoj Galeriji 2014. godine kao i o radovima na pravljenju novog vajarskog ateljea koji je započeo  pre dve godine u zapuštenom delu zgrade iza  same Galerije.

„Svojom upornošću, Momčilo Aleksić, koji nije više među nama, jer to je bila njegova ideja, i radom završen je ovaj vajarski prostor koji će ubuduće poslužiti mladim stvaraocima – vajarima, koji će ovde imati prvu osnovnu školu“, rekla je dr Jelačić. Ona se zahvalila i lokalnoj samoupravi kao i Kulturnom centru koji je finansijski potpomogao  radove na ateljeu.

Profesor Todorović se takođe obratio prisutnima rekavši da ga prostor podseća na Lagum- Svetlane Velmar Janković, poželevši uspešan rad mladim polaznicima i zajedno sa predstavnikom iz Kikinde presekao crvenu vrpcu i zvanično otvorio atelje. Mlade naraštaje vajarstvu će ovde podučavati takođe mlada Isidora Miljanić, koja se vrbaskoj likovnoj publici predstavila prošle godine izložbom svojih skulptura.