Italijanski privrednici obišli lokaciju u Vrbasu na kojoj proširuju proizvodnju

Vrbas su danas posetili italijanski investitori za koje se uređuje industrijska zona u Bloku 100. Radi se o parceli od 4.605 kvadratnih metara u Bloku 100. Na tom prostoru, prema planu, gradiće proizvodnu halu površine 2.000 kvadratnih metara. Kompanija Manifatture Settentrionali proizvodi konfekciju za mnoge čuvene modne kuće.

„Razgovarali smo o onom što nudi Vrbas, upoznali ih sa našom pozicijom i prednostima, mada verujem da i oni sami istražuju i znaju kakvi su uslovi za poslovanje u Vojvodini. Za goste iz Italije organizovali smo i sastanak sa Nikolom Žeželjom, direktorom Razvojne agencije Vojvodine, i Ognjenom Bjelićem, pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Oni su potencijalne investitore upoznali sa mogućnostima subvencionisanja zapošljavanja ili pri nabavci opreme, koje za investitore nudi Pokrajinska vlada. Za Vrbas je posebno važno što Manifatture Settentrionali, prema rečima Đovanija Кavadinija, ima želju da izgradi ‘zeleni’ industrijski objekat, prvi ove vrste u Srbiji. U trenutku kada pokušavamo da trajno rešimo probleme zagađene životne sredine, veoma je ohrabrujuće što možemo dobiti industrijski objekat po najmodernijim evropskim standardima, koji nije pretnja životnom prostoru svih nas“, rekao je nakon sastanaka u Vrbasu i Novom Sadu Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Đovani Кavadini, generalni menadžer Manifatture Settentrionali, koja planira izgradnju fabrike u Vrbasu, istakao je da je veoma zadovoljan do sada učinjenim, kao i da sada, nakon viđenog, italijanska kompanija može konkretno da planira svoje buduće korake i rokove investiranja.