Povodom Svetog Save raspisan likovni i literarni konkurs za decu i mlade

U znak obeležavanja Svetosavskih dana 2020, Odeljenje za decu i mlade Narodne biblioteke „Danilo Kiš” iz Vrbasa i Kulturni centar Vrbasa, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Vrbas tradicionalno raspisuje likovni konkurs za decu Predškolske ustanove „Boško Buhaˮ, kao i za štićenike udruženja MNRO „Kućicaˮ iz Vrbasa, te i literarni i likovni konkurs za učenike svih osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine.


Radovi treba da budu u skladu sa temom konkursa „Pred ikonu divnu stadoh, Svetitelja Save, Naše srpske slaveˮ. U pitanju su stihovi  pesme „Pred ikonom Svetog Saveˮ, čiji je autor Aleksa Šantić.


Likovne radove Predškolske ustanove „Boško Buhaˮ i udruženja MNRO „Kućicaˮ iz Vrbasa, kao i literarne i likovne radove učenika svih osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine, moguće je uručiti lično ili dostaviti poštom najkasnije do 21. februara 2020. godine.


Adresa Narodne biblioteke „Danilo Kiš”  je Maršala Tita br. 87, 21460 Vrbas. 


Neophodno je da svi literarni i likovni radovi ukažu na ime i prezime učenika, ali i obavezne podatke o školi i razredu koji učenik trenutno pohađa. Poželjno bi bilo da učesnici svoje literarne radove predaju u štampanoj formi. Broj literarnih i likovnih radova nije ograničen.