Obeležena 7. godišnjica Hora „Bački pevači“ – U pripremi snimanje spotova

Vrbaski hor „Bački pevači“, Kulturnog centra Vrbas obeležio je u februaru sedmu godinu postojanja. Iako u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom, horski rođendan  je obeležen,  ali ovog puta  bez koncerta. 

“Naša tradicija da svake godine napravimo koncert na ovaj datum, morala je biti prekinuta, te smo za našu vernu publiku osmislili kratki dokumentarac o radu našeg udruženja Muzika na kub i Hora Кulturnog centra Vrbasa ‘Bački pevači’. Prethodna 2020. godina je godina ugašenog svetla na pozornicama, ali i pored takvog stanja, naš hor je nastavio da funkcioniše, ponekad onlajn, ponekad uz distancu. Javilo se mnogo ideja, ali su teško izvodljive, zato se nadamo da će nam ova nova horska godina skinuti maske i da ćemo ponovo moći da zapevamo svi zajedno“, kaže Jelena Aleksić dirigent  Hora „Bački pevači“.

Govoreći o planovima Jelena je najavila i snimanje nekoliko spotova, od kojih će prvi biti u izvođenju  dečjeg hora „Malih bačkih pevača“ , a publika će moći da vidi već 8.marta. „Naš hor, zbog trenutnih uslova održava probe po glasovima, te smo odlučili da u ovoj godini snimimo album i da snimimo nekoliko spotova. Spotovi su već u pripremi i želimo da najavimo da će prvi spot biti postavljen 8. marta, na kanalu našeg udruženja ‘Muzika na kub’. Ovaj spot je snimio dečiji hor  ‘Mali bački pevači’ za pesmu ‘Ti pusti glas’, autora Marka Aleksića, koja je bila često izvođena na našim koncertima. Takođe bih želela da spomenem, da je u povoju izrada bloga našeg udruženja, na kojem će biti svi tekstovi i sve fotografije o radu naših horova i našeg udruženja Muzika na kub”, istakla je Aleksić.