„Lingua Panonica“ i Susreti srpskih književnika u Vrbasu

Udruženje „Centar kulturnog razvoja“ iz Vrbasa organizovaće i ove jeseni dve tradicionalne književne manifestacije – „Lingua Pannonica“, susret vojvođanskih pesnika, a zatim i Susrete srpskih književnika.

U tri navrata ljubitelji literature imaće priliku da u Javnoj biblioteci „Danilo Kiš“ slušaju afirmisane poete i prozaiste i upoznaju se sa njihovimknjiževnim opusom. „Lingua Pannonica“ dovešće u Vrbas, u sredu 11. oktobra, pesnikinje Tijanu Sladoje, Zdenku Valent Belić, Jelenu Marićević Balać i Milenu Kulić, i pesnika Darka Burmudžiju, sa kojima će od 17.30 časova razgovarati moderator, književnik iz Vrbasa Momčilo Bakrač.

Susreti srpskih na programu su u petak, 13. oktobra, i u ponedeljak, 16. oktobra, takođe u Javnoj bibiloteci „Danilo Kiš“. Prvoga dana o književnosti i književnom stvaranju govoriće Dejan Aleksić, Petar Matović i Alen Bešić, a drugog Zvonko Karanović, Ana Marija Grbić i Marjan Čakarević. Moderator u oba susreta biće Momčilo Bakrač.

Pokrovitelj ovih književnih večeri je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Ministarstvo kulture.