Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u Vrbasu

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je Policijsku stavicu u Vrbasu i tom prilikom pohvalio rad zaposlenih.
„Imamo trend smanjenja broja počinjenih krivičnih dela na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, posebno u Vrbasu i povećanje broja rasvetljenih krivičnih dela. Stopa kriminala smanjena je po pitanju krivičnih dela krađa, razbojničkih krađa, ali i najtežih dela ubistava, ubistava u pokušaju“, rekao je Stefanović i dodao da je posebno zadovoljan poverenjem koje građani ukazuju policiji, naglasivši da je to jedan od najvažnijih ciljeva projekta policija u lokalnoj zajednici.
„Policija to poverenje mora da zasluži svojim radom“, rekao je Stefanović ukazavši da je policija u Vrbasu to poverenje zaslužila dobrim rezultatima.
Opština Vrbas donirala je Policijskoj stanici u ovom gradu tri vozila, pet motorola i tetra ručne radio stanice, a ključeve vozila, načelniku Policijske stanice Vladu Glođoviću, uručio je potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić.
Ministar Stefanović, zahvalivministarši opštini na ovoj donaciji, istakao je da je saradnja između građana i lokalne samouprave u Vrbasu sa policijom dobra i da će donirana oprema u mnogome poboljšati rad policije u ovoj opštini.
U bioskopu „Jugoslavija“ održana je tribina „Bezbednost građana“, i tom prilikom ministar Stefanović je istakao da je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva unutrašnjih poslova reforma policije, koja će kroz novi zakon uvesti princip karijernog napredovanja.
Prema njegovim rečima, nijedan ministar, posle donošenja ovog zakona, neće moći nekoga vanredno da unapredi, jer to nije karijerno napredovanje.
„Građanima treba policajac koji je čestit i odgovoran, koji je ozbiljan i koji hoće da radi, da sve one koji su se ogrešili o zakon strpa u zatvor“, rekao je Stefanović.
Ukazavši da u policiji ima korumpiranih policajaca, Stefanović je nalasio da Ministarstvo podnosi krivične prijave protiv policajaca koji su se ogrešili o zakon i da sa tom pojavom u svojim redovima želi da se obračuna. U borbi protiv kriminala, kako je nagasio Stefanović nema povlašćenih i „Svako, bez obzira na stranačku pripadnost materijalno stanje ili funkciju koju obavlja, ukoliko je prekršio zakon biće priveden“.


[cwa id=’str-vesti-10-naslova’]