Saopštenje Veća SSSO Vrbas

Opština Vrbas je obeležila 20. oktobar. Svečanoj sednici opštine i dodeli godišnjih nagrada prisustvovali su brojni prijatelji pred kojima su se predstavnici lokalne samouprave hvalili sa postignutim rezultatima u prethodnom periodu, sa “uspešnim poslovanjem“ u javnim preduzećima …
U hvalospevu je izbegnuto da se priča o položaju zaposlenih u tim “uspešnim“ javnim preduzećima koji žive na rubu egzistencije zbog višemesečnog kašnjenja umanjenih zarada. Sa govornice se izražava zadovoljstvo što u Vrbasu vlada tolerancija, međusobno uvažavanje i poštovanje, ali posmatrano iz našeg ugla to je licemerno, jer ako zaposlenim u javnim preduzećima kasni zarada po nekoliko meseci očigledno je koliko ih lokalna samouprava uvažava i poštuje.
Zaboravljeno je u hvalospevu istaći da je 735 zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama dobilo pakete humanitarne pomoći kako bi premostili period do prve neizvesne zarade. Niko se sa govornice ne usuđuje reći da zaposleni u javnim preduzećima godišnji odmor i vikende provode radeći po njivama za nadnicu kako bi prehranili porodice. Takođe je očigledno da TV “Bačka“ nije javni servis građana već isključivo služi interesima vladajuće stranke i prikazuje sramne slike “idiličnog“ života u Vrbasu.
Možda je to razlog što je prvi put u istoriji dana opštine Vrbas , Veće SSSO Vrbas izostavljeno sa spiska mnogobrojnih prijatelja koji su prisustvovali predstavi – farsi “U Vrbasu – Potemkinova sela“.

Za Veće SSSO Vrbas,
Predsednik
Roganović Goran


[cwa id=’str-vesti-12-naslova’]