Uspešna sezona KBS „UNITY“

Šesti po redu turnir MMA turnir „Fight Games“ održan je 6. decembra u Vrbasu. Ovo, sada već tradicionalno takmičenje, koje od 2011-te godine organizuje KBS“UNITY“, od prošle godine uz otvoreni MMA turnir za seniore ima i karakter državnog MMA prvenstva za kadete i juniore.
„Fight Games 6 je najmasovnije takmičenje do sada. Učestvovalo je 89 takmičara iz 25 klubova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Rumunije. Ovo je za nas kao domaćine bio veći poduhvat u odnosu na prethodne godine, jer smo zbog velikog odziva takmičara morali organizovati dva borilišta, pa samim time i dve ekipe sudija, merača vremena, kamermana…Ipak, sudeći po pozitivnim komentarima naših gostiju, uspešno smo se adaptirali na ovu situaciju i mislim da smo napravili do sada najuspešniji Fight Games turnir“, rekao je Petar Tunguz, trener kluba-domaćina UNITY Fight Team-a i predsednik takmičarske komisije MMA saveza Srbije.
Ovim turnirom KBS „UNITY“ zatvara takmičarsku sezonu i veoma uspešnu godinu koja je iza njih. Samo nedelju dana ranije, vodeći borac UNITY-a, vrbašanin Strahinja Denić, koji je ujedno i jedan od najpoznatijih srpskih profesionalnih K1 boraca, nastupio je na prestižnom regionalnom i evropskom takmičenju Final Fight Championship 21, koje se ovoga puta održavalo u Rijeci. Strahinja je zabeležio još jednu pobedu u nizu, ovoga puta prekidom u prvoj rundi, u borbi protiv poznatog slovenskog borca Denisa Chorchypa. Strahinji je ovo drugi profesionalni nastup i druga pobeda ove godine u FFC organizaciji. Njegov trenutni profesionalni skor u K1 je 14 pobeda, bez poraza.
Uglavnom orijentisan na rad sa seniorima, od ove godine klub je počeo i sa nastupima u juniorskoj starosnoj kategoriji. Od nekoliko mladih boraca koji su započeli takmičarsku karijeru ove godine, izdvaja se vrbašanin Đorđe Bukvić, koji je poneo titulu juniorskog K1 prvaka Vojvodine za 2015.godinu.

unity_s


[cwa id=’str-vesti-10-naslova’]