Konkurs za mlade pesnike – 48. Festival poezije mladih

Festival poezije mladih raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona za učešće na tradicionalnoj smotri talentovanih pesnika, koja će se po 48. put održati u Vrbasu u poslednjoj nedelji maja. Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pesama, napisanih na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik).
Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu) treba dostaviti na adresu: Narodna biblioteka „Danilo Kiš“ Vrbas, Festival poezije mladih, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas, najkasnije do 1. aprila 2016. godine. Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 48. Festivalu poezije mladih. Festival će nagraditi najbolje pesnike, a glavna nagrada je štampanje knjige.
Istovremeno, Festival poezije mladih raspisao je konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 42. put održati u okviru 48. FPM. Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi akademski slikari do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format radaje štafelajni. Zainteresovani autori treva da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka) kao i kratku biografiju na: [email protected] najkasnije do 01. aprila 2016. godine. Sava Stepanov, selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi na 42. Paleti mladih. Najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada.
Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 01. maja 2016. godine, na adresu: Festival poezije mladih – za Paletu mladih, Kulturni centar Vrbasa, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas. Kontakt telefon 021 – 707 566.


[cwa id=’str-vesti-12-naslova’]