Opština Vrbas dodelila sedam plaketa

Opština Vrbas dodelila sedam plaketa za najuspešnije iz oblasti sporta za 2015. godinu

Savez sportova opštine Vrbas izabrao je najbolje sportiste i sportske kolektive za 2015. godinu i uručio im plakete i diplome za postignete rezultate. Plakete najboljima uručio je dr Bratislav Kažić, predsednik opštine Vrbas, a odluke Saveza sportova obrazložio je Jovan Kovačević, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.
Za najboljeg sportistu po sedmi put izabran je Ljubo Jalovi, „On svake godine lestvicu uspeha pomeri za još jedan stepenik više i svaki put to i ostvari. Na Balkanskom prvenstvu je ponovo osvojio zlatnu medalju, da bi na Svetskom šampionatu u Srbiji osvojio bronzanu medalju i dobitnik je „Majske nagrade“ Sportskog saveza Srbije, inače najvećeg sportskog priznanja u Srbiji. Svoje ogromno iskustvo sa amaterskog ringa sve uspešnije prenosi i u profesionalne vode“, naveo je Kovačević u obrazloženju.
Najbolji sportski kolektiv je ŽKK „Vrbas Medela“, stalni član Prve savezne lige Srbije. Ova ekipa prošlu sezonu završila je na petom mestu. Ove sezone su nešto uspešnije, trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli i izborile su plasman u polufinale Kupa Srbije, koji će se od 19. do 20. marta održati u Vrbasu. Pravo bogatstvo ovog kluba ipak leži u stotinak devojčica koje se okupljaju i takmiče u svim uzrasnim kategorijama – škola košarke, mlađe pionirke, pionirke, kadetkinje i juniorke, za sve rezultate ovog uzornog sportskog kolektiva dobrim delom odgovoran je trener Dejan Mudreša.
Za najboljeg mladog sportistu izabran je Damjan Grmuša. Damjan je rođen 14. aprila 1998. godine, član je BK Vrbas Čarnok i prvak je Srbije i Vojvodine u boksu. Član je mlade reprezentacije Srbije i osvajač je zlatne medalje na XV međunarodnom turniru „Valerija Strizova“ u Nadimu, u Rusiji.
Najbolja mlada sportiskinja je Jelena Zekić. Jelena je rođena 09. jula 1999. godine, prvakinja je Srbije i Vojvodine u boksu, članica reprezentacije Srbije. Osvojila je zlatnu medalju na XV međunarodnom turniru „Valerija Strizova“ u Nadimu, u Rusiji.
Najbolji klub u individualnom sportu je Klub borilačkih sportova „Vrbas“. Od osnivanja klub okuplja sve uzrasne selekcije u svim kategorijama u kontakt borilačkim veštinama, bilo da se bave rekreativno ili se redovno takmiče na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Najbolji trener u 2015. godini je Dušan Klibarda. Kilibarda je godinama posvećen razvoju borilačkih veština u našem gradu, a pre svega kik boksa i stvaranju mladih takmičara. Poslednjih nekoliko godina stalni je trener juniorske i seniorske kik boks reprezentacije Srbije.
„Svojim sportskim rezultatima ovi mladi ljudi promovišu naš grad i najmanje što možemo je da im se na ovaj načim zahvalimo i ukažemo im poštovanje. Ove godine imamo manji broj priznanja, ali to ne znači da vrhunskih rezultata nije bilo, već smo birali one najbolje. Čestitam svim dobitnicima i ističem da sa velikim zadovoljstvom pratim njihov rad tokom godine. Trudimo se da svake godine sve bolje i bolje pomognemo sportistima, a na trenerima je da još više i bolje rade i našu decu dovedu do toga da budu još bolji ljuidi i sportisti“, rekao je Kažić.

Foto galerija


[cwa id=’str-vesti-8-naslova’]