Poziv građanima da se uključe u akciju “Za Vrbas grad udružimo rad”

Na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu danas je izveden performans u organizaciji JKP „Komunalac“ povodom radne akcije „Za Vrbas grad udružimo rad“. Cilj ove izvedbe jeste da se uz sećanje na radne akcije, podelu letaka i muziku sugrađani pozovu na radnu akciju. Deo ovog malog skupa bio je i najbolji akcijaš nekadašnje Jugoslavije Milan Markuš koji će Vrbas predstavljati na susretu brigadira na Letenki.

„Došao sam puna srca da podržim JKP „Komunalac“, koje organizuje ovu radnu akciju, i sve ostale koji žele da naš grad izgleda čistije. Bilo bi dobro da se osnuje omladinska radna brigada i da se reaktiviraju radne akcije koje su bile simbol bratstva i jedinstva i ljubavi među ljudima. Međutim, vidim da omladna danas nema želje i volje kao što je nekada bilo. Pozivam sve akcijaše da se odazovu ovom pozivu, da se omasovimo, putujemo i družimo kao nekad“, rekao je Markuš.

Danas su se radnih akcija i druženja iz mladosti prisetile i članice SUBNOR-a osamdesetpetogodišnja Ana Mikšić i njena 10 godina mlađa koleginica Slavka Đikanović. Uz akcijaške pesme i kaficu na Trgu, delile su i letke prolaznicima i pozivale ih na radnu subotu. „Ovo oberučke podržavam jer sam uvek za radne akcije, čak i u ovim godinama. Često opominjem mlade da ne treba da bacaju smeće i uništavaju klupe iako to, nažalost, često rade“, rekla je članica SUBNOR-a Ana Mikšić.

Akcija Komunalac

Akciji su se samoinicijativno pridružili i predstavnici novovosnovanog Društva invalida Vrbasa. „Mi, takođe, želimo da damo podršku našem gradu. Uradićemo sve što je u našoj moći da se ova akcija sprovede kako valja“, rekao je predsednik Društva Dragan Janković, na šta je njegov kolega predsednik Skupštine Društva invalida Branko Bulajić dodao: „Mi hoćemo da pokažemo da invalidi mogu jednako da učestvuju u društvu kao i svi drugi članovi zajednice. Dakle, da i mi budemo vidljivi“. Kako kažu u JKP „Komunalac“, budući da će u akciji učestvovati veliki broj radnih mašina, ovo nije poziv na težak fizički rad, već na druženje.

Okupljanje učesnika je u subotu u osam sati na Trgu Nikole Pašića. Akcija će se održati u subotu 28. maja na nakoliko lokacija u gradu.