Vrbaski medicinari na Sportskim susretima zdravstvenih radnika

Od 12. do 18. juna u nadmetanjima u košarci, odbojci, rukometu,  fudbalu,  odbojci na pesku, nadvalačenju konopca, kuglanju, streljaštvu, učestvovali su i predstavnici Opšte bolnice Vrbas i Doma zdravlja “Veljko Vlahović“ iz Vrbasa. Vrbašani su u Čanju, u Crnoj Gori, na XXI Sportskim susretima zdravlja učestvovali u okviru ekipe Južnobačkog okruga.

“Susreti zdravstvenih radnika doprinose jačanju saradnje između zdrastvenih ustanova širom Vojvodine, pa i cele Srbije.  U veoma teškim ekonomskim prilikama zahvaljujući brojnim sponzorima, ali pre svega Zbućnović Draganu, predsedniku Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti OBV, bolnica i DZ su uspeli da održe tradiciju. Nadamo se da će naši rezultati ohrabriti mlađe kolege da se priključe ekipama i da će se tim koji će otići na naredne “Susrete zdravlja”, uvećati” – rekla je Duška Obrovački, čija je ekipa osvojila IV mesto u kuglanju.

Pojedinačno istakli su se dr Smiljana Koviljac koja je po prvi put učestvovala na radničkosportskim igrama (II mesto – tenis). Dr Andrijana Marić,  koja je pored učešća u gotovo svim ekipnim sportovima, osvojila srebro takmičeći se u plivanju. Ali i Zbućnović Dragan koji je zajedno sa svojom ekipom osvojio zlato ( kuglanje) i  pojedinačno bio četvrti. Vladimir Novak  (DZ “Veljko Vlahović” Vrbas) je pored učešća u ekipi kuglaša koja je uzela titulu, osvojio zlatnu medalju za najbolji pojedinačni rezultat.