Vredna donacija „Blic fondacije“ Opštoj bolnici Vrbas

Humanitarna akcija „Blic fondacije“ – “Srce za decu”, čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi, uspešno je nastavljena posetom porodilištu Opšte bolnice Vrbas.

Porodilištu je uručen skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba i od danas svakoj bebi koja se rodi u vrbaskom porodilištu biće proveren sluh ovim savremenim uređajem. Vršiocu dužnosti načelnika ginekologije i akušerstva sa neonatologijom, dr Draženu Timotijeviću, donaciju su uručili novinarka Radio televizije Srbije, Irina Ivić i urednik akcije „Srce za decu“ Blic fondacije, Velimir Perović.

„Kruna ove akcije je što su zajedničkim naporima „Blic fondacije“, RTS-a i građana Srbije, prikupljena sredstva za nabavku potrebnog broja aparata za skrining sluha novorođenčadi za sva porodilišta Srbije. Cilj akcije je i edukacija naših građana o izuzetnoj važnosti neonatalne dijagnostike sluha“ – rekla je Irina Ivić, voditeljka Jutarnjeg programa Radio televizije Srbije i emisije „Kulturni Dnevnik“.

Srce za decu Vrbas07_240616_RAS foto Milorad Milankovic

„Ovaj aparat, koji je novije genearcije, podići će nivo neonatalne zaštite u našoj sredini u kojoj se godišnje rađa blizu 700 beba. Važno je da se kod deteta što ranije dijagnostikuju oštećenja sluha, da se što pre krene sa vežbama govora i socijalizacijom deteta. Zahvaljujem se donatorima“,  saopštio je dr Dražen Timotijević, vd načelnika ginekologije i akušerstva sa neonatologijom.

Ovom akcijom biće obezbeđeno 56 aparata za sva porodilišta u Srbiji, a vrbasko porodilište je 33. koje je dobilo donaciju. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, dok je medijski pokrovitelj RTS.