Svečanost za „Vukovce“

U velikoj skupštinskoj sali opštine Vrbas upriličen je svečani prijem za najuspešnije učenike – nosioce diplome „Vuk Karadžić“. „Vukovce“ su i ove godine imale sve škole u opštini, u srednjem obrazovanju 24 učenika, a u osnovnom 60, ili ukupno njih 84.

Mira Nedić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, kazala je da svi oni predstavljaju ono najbolje što ima ova sredina i da će lokalna samouprava nastojati da ih podržava u nastavku školovanja. Uspeh u budućem životu i školovanju poželela im je i Кsenija Bence, pomoćnica predsednika Opštine za obrazovanje, koja je svima na poklon uručila knjige.

Nebojša Ćetković, koordinator Kancelarije za mlade, prezentovao je najuspešnijim đacima Кancelariju za mlade, a podeljeni su im i anketni listići na kojima su učenici upisivali koje bi to sadržaje želeli da Кancelarija za mlade priređuje, koje sadržaje žele da imaju u biblioteci ili koja bi ih kulturne aktivnosti interesovale.

Pored učenika, svečanosti su prisustvovali i njihovi nastavnici, a svima je uručen „Kalendar manifestacija opštine Vrbas“, uz poziv da posećuju ove programe i da uzmu učešće u njima .