Izložba slika Miljane Radenković, laureata 41. Palete mladih

U vrbaskoj Galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba slika Miljane Radenković. Dobitnica otkupne nagrade 41. Palete mladih prezentovala je svoje radove. Izložba mlade slikarke iz Niša otvorena je do 20.jula.

Smotra slikarstva, slikarskih trendova koju beleži umetnički opus vrbaske Galerije, kroz tradicionalnu manifestaciju Paleta mladih, koja se održava u okviru Festivala poezije mladih, nije izostala ni ove godine. I baš kako je rekao Branislav Zubović, sekretar Festivala, 41. Paleta mladih je najstarija kulturna manifestacija u celom regionu i ove godine iznedrila je jednu mladu umetnicu, koja je dobila otkupnu nagradu, ali i priredila jednu vrlo interesantnu  i orginalnu izložbu.
Kako je rekla na otvaranju galeristkinja, Silvia Jelačić, reč je o umetnici koja je prezentovala radove koji oslikavaju „jednu finu grafičku ruku“. Serijal slika koje krase zidove vrbaske Galerije, predstavlja jedan socijalan angažman umetnice i našeg okruženja.
Galerija 0
 „Slikanje je jedan proces koji traje i traje, od ideje do željenog cilja, jedna stvaralačka oluja i jedan raskorak do konačnog  ostvarenja, od ideje koju je zamislio umetnik“, kaže Miljana Radenković. Mlada sikarka  diplomirala je na Fakultetu u Nišu 2012.godine na Grafičkom dizajnu, a naredne godine na istom fakultetu završila master studije. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Dobitnik je više nagrada, a izlagala je na 14 samostalnih i više od sedamdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.