Opština Vrbas prezentuje projekte na italijansko – srpskom investicionom skupu

Opština Vrbas prezentuje projekte na italijansko-srpskom godišnjem investicionom skupu „Poslovni kontakti – lokalna infrastruktura“ u Beogradu. Lokalna samouprava prezentuje 21 projekat pred investitorima iz 600 italijanskih firmi koje posluju u Srbiji. Prema rečima Milana Glušca, zamenika predsednika opštine Vrbas, lokalna samouprava koristi svaku priliku da investitore iz Evrope, upozna sa projektima za čiju realizaciju je neophodna podrška.

“Danas je prezentovano 128 projekata iz 32 lokalne samouprave, a mi smo pripremili brojne projekte iz oblasti energetske efikasnosti, raznog infrastrukturnog opremanja, širenja kanalizacione mreže i druge. Svi sastanci sa italijanskim investitorima se održavaju ‘tet-a-tet’ i imamo dobru priliku da skrenemo pažnju poslovnih ljudi na mogućnosti isplativog ulaganja u našu opštinu. Punu pažnju dobili su modeli javno-privatnog partnerstva, u čemu već imamo iskustva, i oni su ocenjeni kao ključno sredstvo razvoja lokalne infrastrukture u Srbiji“, rekao je Glušac.

Opstina Skup 1

Opštinu Vrbas pored Glušca, na skupu u Beogradu, predstavljaju rukovodioci i zaposlenici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Kancelarije za energetski menadžment i Odeljenja za komunalno građevinske poslove. Inače, u drugom danu italijansko-srpskog godišnjeg investicionog skupa „Poslovni kontakti – lokalna infrastruktura“, učestvovaće i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Đuzepe Manzo, ambasador Italije u Srbiji, Danijel Berg, direktor EBRD, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i brojni privrednici iz Italije i Srbije.