„Ristovski su uz Ravno Selo“ – poručio Lazar Ristovski na manifestaciji organizovanoj u cilju obnove nedavno izgorelog Doma kulture

Lazar Ristovski, poznati glumac i reditelj, rođeni Ravnoselac, organizovao je 4.jula u svom rodnom mestu, projekciju filma Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“, u kojem igra glavnu ulogu. Na ovaj način Ristovski je pomogao akciju obnove nedavno izgorelog Doma kulture u Ravnom Selu. Prikazivanje filma prva je u nizu akcija koja ima za cilj da animira donatore, sponzore, medije i sve ljude dobre volje, da finansijski pomognu obnovu Doma kulture. Na manifestaciji se okupio veliki broj meštana, ali i gostiju. Najmlađi ravnoselci pripremili su kompletan program. Publici se predstavio dečiji orkestar, kao i folklor.

LR 4

Pozdravljajući prisutne Ravnoselce, Ristovski je rekao da mu je čast što je rođen u ovom mestu. „Da mogu da biram gde da se rodim, opet bih izabrao Ravno Selo. Detinjstvo ovde mi je ostalo u prelepom sećanju. Bili smo srećni, mada dosta siromašni. Nekako je i siromaštvo bilo ravnomerno raspoređeno na sve nas. U Ravnom Selu i danas ima talentovane dece. Želim da dam svoj doprinos izgradnji Doma kulture, jer smo mi stariji dužni da stvorimo uslove u kojima mladi mogu da razvijaju svoj talenat. Naša obaveza je da svi pomognemo da se ponovo izgradi Dom kulture“, istakao je Ristovski. Kao znak podrške ovoj akciji, projekciji filma u Ravnom Selu prisustvovala je i Lazareva porodica, supruga, sinovi, snaja, kao i braća sa porodicama. „Ristovski su uz vas i uz Ravno Selo“, rekao je Lazar Ristovski.

LR 2

Predstavnici organizacionog odbora za obnovu Doma kulture i Mesne zajednice Ravno Selo, uručili su Lazaru Ristovskom specijalnu zahvalnicu. Prema rečima Dragane Bajatović, predsednice ovog Odbora, pomoć za obnovu Doma kulture se očekuje od Opštine i Pokrajine, a postoji i spisak institucija i donatora koji bi mogli da pomognu celu akciju.

Dragan Jokić, član odbora za obnovu Doma kulture u Ravnom Selu posebno se zahvalio Ristovskom koji je izašao u susret njihovoj molbi da premijera bude u njegovom rodnom selu. U Ravnom Selu na manifestaciji 4. jula bilo je živo i veselo. Davno se nije okupilo gotovo celo selo, a u organizacionom odboru za obnovu Doma kulture najavili su da uskoro slede nove akcije.

LR 5