Otvorena Poslanička kancelarija u Vrbasu

Opština Vrbas jedna je od 12 opština u Srbiji u kojoj je otvorena poslanička kancelarija. Svrha otvaranja ove kancelarije je da se građanima omogući direktna komunikacija sa izabranim poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Otvaranje poslaničke kancelarije je proisteklo nakon uključivanja opštine Vrbas u projekat CESID-a u i Nacionalnog demokratskog instituta, s ciljem jačanja direktne komunikacije između građana i njihovih predstavnika – narodnih poslanika.

Otvaranju je prisustvovao i Nenad Belčević, predstavnik Nacionalnog demokratskog instituta, koji je tom prilikom pohvalio rukovodstvo opštine Vrbas za zalaganje i zainteresovanost za ovaj projekat. “Prepoznali smo dobru volju opštine Vrbas koja je obezbedila sve uslove za otvaranje ove kancelarije. Kancelarija će formalno biti otvorena do aprila 2017. godine, a za to vreme će se pokazati da li ima potrebe i kakvi su rezulatati rada kancelarije. Očekujem da se građani aktivno uključe, i da iskoriste postojanje kancelarije”, rekao je Belčević.

Prilikom otvaranja Poslaničke kancelarije, asistent koji će primati građane, Srđan Kaljević rekao je da je otvaranje ove kancelarije deo projekta “Ljudi na prvom mestu” koji je finansiran od američke organizacije za međunarodni razvoj.

Zamenik predsednika opštine Vrbas, Milan Glušac izrazio je zadovoljstvo otvaranjem poslaničke kancelarije. “Opština Vrbas svrstala se među 12 opština u Srbiji u kojoj su otvorene poslaničke kancelarije, što potvrđuje da rukovodstvo opštine radi u cilju interesa građana. Poslanička kancelarija biće otvorena za sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Ubeđen sam da će se otvoriti neposredna i najdirektnija komunikacija građana iz naše opštine sa narodnim poslanicima”, rekao je Glušac i naglasio da su između ostalih za otvaranje ove kancelarije u opštini, zaslužni upravo narodni poslanici iz Vrbasa.

poslanici vrbasPrisutnima se obratila i narodna poslanica Marjana Maraš, koja je tom prilikom naglasila da će otvaranjem kancelarije posao narodnih poslanika biti olakšan. “Koliko god smo mogli i do sada smo bili na raspolaganju i usluzi našim građanima, a ova kancelarija sigurno će nam olakšati komunikaciju i unaprediti naš rad. Između ostalog, sa predlozima, sugestijama i zamerkama građani mogu da utiču na eventualnu promenu postojećih zakona kao i donošenju novih”, rekla je Maraš.

Poslanička kancelarija nalazi se u zgradi Kulturnog centra Vrbas, a za građanstvo je otvorena utorkom i sredom od 8 do 13 časova. Inače, iz opštine Vrbas narodni poslanici su Marjana Maraš (SPS), Igor Bečić (SNS) i Ivan Kostić (Pokret Dveri).