Saopštenje OO SNS Vrbas

Poštujući sve političke opcije koje vrednuju sistem i rade u interesu građana bez pokušaja da se obračunavaju na načine koji nisu demokratski, SNS radi na poboljšanju životnog standarda naših sugrađana i sprečava propadanje Opštine. Svakako da je očigledan i posao besposličara i dokonih da se bave raznim inicijativama i optužbama bez argumenata i dokaza. Zahvalni smo na svim konstruktivnim predlozima, dobronamernim, jer smo dokazali da smo pouzdan partner i da hrabro preuzimamo odgovornost i nosimo se sa teškim situacijama ali i represivnim merama.

Pravo opozicije svakako jeste da se bavi kritikama, ali pre upućenih kritika moraju biti mnogo reprezentativniji primer dobrih odluka i velikih dela. Кao stranka koja je najčvršći stub vlasti na svim nivoima, nikada se nismo bavili ličnim obračunima već isključivo verovali i borili se za bolje sutra naših sugrađana i građana Srbije. Vreme će pokazati da je ova vlast i odgovorna i sposobna da vrati Vrbas na pijedestal koji joj pripada.

Odgovornost je na institucijama, a ne na lokalnoj samoupravi. Naše je da ukažemo na nepravilnosti a na sudstvu i tužilaštu da dalje rade svoj posao. Кroz javno pravobranilaštvo naše opštine pokrenuto je preko 700 sporova, od kojih je preko 100 već u postupku. Samo za 2016.godinu pokrenuto je više od 300 izvršnih postupaka dok se broj parničnih postupaka koje zastupa javno pravobranilaštvo gotovo učetvorostručio.

Postoji revizorski izveštaj, svakako svima dostupan u kome su navedeni podaci o 500 miliona nenamenski potrošenih sredstava samo za jednu godinu i to 2013.godinu, (mandat traje četiri godine), a znamo da ne postoji validniji dokument od izveštaja Državne revizorske institucije.

Sredstva iz budžeta trošimo racionalno vodeći računa o svakom dinaru za razliku od naših kritičara. Кada smo kod ostvarenih rezultata u privredi , pitanje je šta su opozicioni velikani radili po tom pitanju. Nikada ni jedno slovo nismo čuli o njihovom programu razvoja grada i načinu na koji bi rešavali nagomilane probleme. Za razliku od njih mi realizujemo naše ideje za koje se pokazalo da su pohvaljene od merodavnih domaćih i međunarodnih institucija. Ne želimo da prejudiciramo stvari što se tiče radnih mesta, ali pomaka svakako da ima.

Vaše je da sumnjate, naše je da radimo a vreme će svakako pokazati čiji rezultati i zasluge su bile više u interesu građana. Vrlo brzo će saradnja Lokala, Pokrajine i Republike dati rezultate.

Do tada svakako morate biti dobar primer da biste bili dobar kritičar.