Autobusima ispred opštine – Protest zaposlenih u JP za prevoz putnika Vrbas – Ostavka direktora (VIDEO)

Autobuska Sednica 007 a

Sednica veća Opštinske organizacije samostalnog sindikata sa radnicima JP za prevoz putnika Vrbas, kao vid protesta održna je danas ispred zgrade opštine. Da bi skrenuli pažnju na lošu situaciju u ovom preduzeću nekoliko autobusa ovog preduzeća bilo je parkirano ispred zgrade opštine. Radnici su nezadovoljni jer im zarade kasne 10 meseci, a od rukovodstva opštine traže da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema.

Zaposleni i članovi veća Samostalnog sindikata opštine Vrbas su se danas okupili neposredno pred početak zasedanja lokalnog parlamenta tražeći da se na sednici obrate odbornicima i iznesu zahteve. Na samom početku zasedanja SO Vrbas, zahtvi su pročitani. Za portal okonas.info govore Veselin Kulić, zaposlen u JP za prevoz putnika i član sindikata, Goran Roganović, predsednik Samostalnog sindikata opštine Vrbas, Veljko Kovačević, direktor JP za prevoz putnika Vrbas, i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Veljko Kovačević je u toku poslepodnevne skupštinske rasprave o stanju u ovom preduzeću, iznenada dao ostavku na funkciju direktora JP za prevoz putnika Vrbas. Odbornici su za vršioca dužnosti imenovali Sašu Kovačevića.

Autobuska Sednica 013 a

Autobuska Sednica 006 a