Lokalna vlast izigrala narod – Konferencija OO SRS Vrbas

Najnovije promene koje su se desile u opštini Vrbas, u vezi sa ostavkom predsednika opštine kao i nova imanovanja, bile su povod za konferenciju za štampu OO SRS Vrbas. Komentarišući novo rukovodstvo Bojan Marković, predsednik OO SRS je rekao da lokalna vlast pravi farsu, i ne poštuje volju građana pokazanu na poslednjim izborima.

„Imenovanjem Nenada Velickog za drugog čoveka opštine, koji je preko noći iz Demokratske stranke prešao u Srpsku naprednu stranku, lokalna vlast podcenila je građane koji su glasali za njih. Tri godine pričaju kako je prethodna vlast na čelu sa Velickim ostavila dug od preko milijardu dinara, i optuživali ih za krađe, a sada su istu osobu koju su za to optuživali, postavili za zamenika predsednika opštine. Građani nisu glasali za Velickog, već za dr Bratislava Kažića. Narod je izigran“, rekao je Marković, navodeći da se Velicki sumnjiči za nedostatak novca koji je Pokrajinska vlada namenila za uređenje atarskih puteva u opštini.

U ime vrbaskih radikala Marković je čestitao dr Bratislavu Kažiću koji je podneo ostavku na mesto predsednika opštine Vrbas, komentarišući to kao moralni čin. Kao sporne promene u rukovodstvu opštine Marković navodi i pojedine članove Opštinskog veća.

„Postavljamo pitanje zar nije neko mlađi i sposobniji od Danila Maraša, koji je u penziji, trebao da bude član Opštinskog veća? Takođe se pitamo zašto Danijela Ilić više nije član Veća? Mislimo da je upravo ona bila jedna od najsposobnijih u opštini“, rekao je Marković. On je još jednom naglasio da SRS na predstojeće izbore izlazi samostalno, i da nikakva koalicija sa SNS nije moguća ni nakon izbora, i da se takve priče namerno plasiraju u javnosti da bi narušili ugled radikalima. „Na predstojećim izborima biraće se između SRS i SNS“, istakao je Marković.