OO Pokreta za preokret – Vanredni izbori jedino rešenje za opštinu Vrbas

„Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas traži raspisivanje vanrednih izbora u Vrbasu jer sadašnje stanje utiče na sve gori položaj stanovnika i sve veće iseljavanje iz naše opštine.
Opštinsko rukovodstvo dokazalo je svoju nesposobnost u prethodnom periodu, a svako odugovlačenje sa raspisivanjem izbora samo bi produbilo već ionako velike probleme u oblasti komunalnih usluga, stanja životne sredine, visokih cena usluga javnih preduzeća…
Opštinsko rukovodstvo nije učinilo ništa da se paralelno sa izgradnjom kolektora otpadnih voda realizuje projekat izgradnje kanalizacione mreže u naseljenim mestima opštine Vrbas. Zbog stanja Velikog bačkog kanala ugroženo je zdravlje stanovnika opštine, a i pored činjenice da je Evropska unija izdvojila značajna sredstva, kao i da je kolektor završen sada je sasvim izvesno da će on dugo ostati promašena investicija, prvenstveno „zaslugom“ ovog opštinskog rukovodstva.
Ozbiljan problem predstavljaju i visoke cene komunalnih usluga, a uporedo njihov nizak kvalitet. Nije jasno kako će građani Vrbasa plaćati cene grejanja u narednoj grejnoj sezoni, kada se uzme u obzir njihova visina i činjenica na veliki broj nezaposlenih i socijalno ugroženih. Opština nije sačinila socijalne karte, a cene komunalnih usluga su identične sa onima u Novom Sadu ili Beogradu. Nerešen je i problem gradske deponije, pa je čitav Vrbas postao jedna ekološka bomba, koju aktuelna gradska vlast ne namerava, niti ume da rešava. Poseban je problem u JP za prevoz putnika Vrbas u kome zaposleni mesecima ne primaju plate, pa se postavlja pitanje da li je u pitanju nečija želja da privatizuje to preduzeće, na način da ga dovede do bankrota. Stanje u zdravstvu i školstvu je nedopustivo, dok pozoorište još uvek nije stavljeno u funkciju. Sve ovo rezultat je nestručnosti i nesposobnosti lokalne vlasti, kao i činjenice da jedan broj nesposobnih i korumpiranih „ljudi iz senke“ upravlja ovom nekada bogatom opštinom.
Pozivamo odbornike opštine Vrbas da podnesu ostavke na svoja mesta i da na taj način omoguće sprovođenje izbora, kako bi se otvorila mogućnost stručnim, sposobnim i nekorumpiranim ljudima da vode našu opštinu.“

Opštinski odbor Pokreta za preokret Vrbas