Još jedan protest radnika JP za prevoz putnika “Vrbas”

Nekoliko desetina radnika JP za prevoz putnika “Vrbas”, okupilo se danas ispred zgrade opštine. U jednočasovnom protestu ispred lokalne samouprave je bilo parkirano i nekoliko autobusa ovog prevoznika. Nezadovoljni zbog situacije u kojoj se preduzeće našlo, sa velikim dugovima i 10 neisplaćenih zarada, radnici su zahtevali od rukovodstva opštine da, kao osnivač, iznađe rešenje.

protest vrbas jpOvo je već drugi put da radnici ovog preduzeća protestuju ispred opštine. “Tražimo da nam rukovodstvo opštine pomogne, da nađu rešenje. Ne možemo više da izdržimo bez plata”, rekli su predstavnici Sindikata na protestu.

U opštini je održan sastanak predstavnika sindikata JP za prevoz putnika “Vrbas” sa predsednikom opštine Milanom Glušcem, zamenikom predsednika Nenadom Velickim, sa novim vd direktorom Sašom Kovačevićem, i bivšim direktorom Veljkom Kovačevićem. Kako je rečeno na sastanku, opština je izmirila dugovanja prema ovom preduzeću i nema načina da ih finansijski pomogne. Novac koji je nedavno uplaćen na njihov račun automatski su preuzeli potražioci, odnosno NIS je blokirao račun. Jedno od rešenja kako su rekli u opštini je pronalaženje strateškog partnera. Jedna od otežavajućih okolnosti je što još uvek nije formirana Vlada republike Srbije, tako da eventualnu pomoć od viših nivoa vlasti opštinsko rukovodstvo ne može još uvek da traži. Ono što je danas dogovoreno na sastanku u opštini jeste da se radnicima isplate svi zaostali putni troškovi, a novi sastanak predstavnika radnika JP za prevoz putnika „Vrbas“ sa rukovodstvom opštine zakazan je već za četvrtak 28. jul.

protest jp vrbas