Sjajni pioniri i kadeti PK „Bjelica“

pk bjelica 2U Beogradu je, na bazenima centra „Gale Muškatirović“, prethodnog vikenda završeno letnje državno prvenstvo Srbije za pionire i kadete. U konkurenciji 36 klubova, PK „Bjelica“ je predstavljalo troje plivača koji su,  kako kažu u ovom klubu, na najbolji način prezentovali svoj rad, kao i grad Vrbas.

Jelena Kosović je osvojila titulu prvaka Srbije u konkurenciji pionira na 100 m delfin, kao i visoko 8. mesto na 100 m kraul. Sara Pavljuk, koja je bila ulazno godište pionira, osvojila je 15. mesto na 100 m ledjno i 16. mesto na 100 m kraul. Sara je u ovim disciplinama bila druga u svom godištu. U konkurenciji kadeta, odličan nastup imala je Milena Mandić koja je osvojila 6. mesto na 200 m ledjno i gde je gotovo mogla da osvoji medalju.  Milena je bila treća u svom godištu.

„Ovo je šesta godina za redom kako osvajamo medalje na državnim prvenstvima, ali ova godina nam je bila najteža jer smo bili prinuđeni da putujemo 4 puta nedeljno u Novi Sad i Bečej kako bi održali trenažni proces jer nismo imali bazen. I pored toga, uspeli smo da osvojimo medalje na zimskom i letnjem prvenstvu Vojvodine i Srbije. Titula prvaka Srbije kruna je letnje sezone“, poručuju iz PK „Bjelica“.

U narednom periodu sledi okupljanje ekipe i konačno vraćanje na matični bazen na kojem očekuju još bolji rad i stvaranje novih šampiona.