Nova bina za Međunarodni dan mladih

Novu profesionalnu binu vrednu 1,1 miliona dinara na osnovu projekta dobila je Kancelarija za mlade i opština Vrbas od Ministarstva omladine i sporta. Bina će prvi put biti upotrebljena sutra povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih.

Prema rečima Milana Glušca, predsednika opštine Vrbas, projekat kojim je aplicirano na konkurs nadležnog ministarstva jedan je od dvadeset odobrenih, iako je u njemu učestvovalo čak 150 lokalnih samouprava.

„Imali smo specifičan zahtev i zato smo dobili podršku. Za binu smo se opredelili jer godišnje imamo veoma velik broj kulturnih i sportskih manifestacija i za većinu njih nama su potrebna sredstva za iznajmljivanje bine i druge opreme. Ovako smo trajno obezbedili deo potrebne opreme za udruženja, grupe, dršutva koja organizuju razne manifestacije, čak ćemo moći i da je iznajmljujemo i tako prihodujemo. Uveren sam da ćemo već prve godine ostvariti značajne uštede“, rekao je Glušac.

Inače, Međunarodni dan mladih u opštini Vrbas obeležava se već osam godina. Kancelarija za mlade opštine Vrbas i ovaj put priprema poseban program. U 10.00 časova organizuje se akcija uređenja terena Sportskog društva „Joakim Kime Vislavski“, dok u 14.00 časova, u Kancelariji za mlade, počinje turnir u šahu i kviz znanja za mlade. Za 17.00 časova u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, zakazan je turnir u odbojci na pesku, a za 21.00 čas, u centru grada, koncert lokalnih rok bendova.

20160811_122717_resized