Prvi festival vode „O vodi na vodi“ na bazenima CFK “Drago Jovović”

Festival vode „O vodi na vodi“ biće održan 18. avgusta s početkom u 12 časova na otvorenim bazenima Centra za fizičku kulturu, a u organizaciji JKP “Komunalac”.

Iako je voda najznačajniji strateški prirodni resurs, o njoj se ne vodi dovoljno računa. Iz tih razloga, kako kažu organizatori, Festival treba da ukaže na značaj vode, na činjenicu da milioni ljudi širom sveta žive bez pitke vode i kanalizacije, dok se stanovnici Vrbasa mogu pohvaliti količinom i kvalitetom pijaće vode.

„JKP „Komunalac“ ima za cilj da, u saradnji s lekarima Opšte bolnice i Doma zdravlja, kao i profesorima fizičke kulture, ukaže na značaj vode u oblastima zaštite životne sredine, zdravlja i sporta. Takođe, želimo da ukažemo na povećanu potrošnju vode tokom letnjih vrućina, ali i da upoznamo potrošače s distribucijom vode „od izvorišta do korisnika“ i modalitetima uštede vode“, rekla je PR JKP „Komunalac“ Aleksandra Popović.

U Vrbasu deluje Humanitarana organizacija „Novembar za Enu“ koja okuplja mlade i kreativne umetnike iz opštine. Oni će doprineti zabavnom delu programa. „Rado smo polovinom jula prihvatili poziv „Komunalca“ i predložili tačke kojima možemo da ulepšamo festival. U vezi s tim, pevaćemo pesme o vodi. Vokalna grupa će imati svoj nastup, biće izveden i plesni latino performans, dok smo za najmlađe pripremili karaoke“, izjavila je master teoretičar umetnosti Jelena Aleksić.

Pored edukativno – zabavnog karaktera festival će imati i humanitarnu notu. U tome su „Komunalcu“ pomogle velike kompanije: „Bambi“, „Aleksandrija“, „Karneks“, „Medela“, „Sunoko“, „Vital“, kao i niz lokalnih malih privrednika.