Teniski turnir “Vrbas open” po 26. put u Vrbasu

Teniski turnir “Vrbas open”, koji se po 26. put održava u Vrbasu, jedan je od 23 turnira takve vrste u Srbiji i nalazi se u kalendarima nacionalnog i pokrajinskog teniskog saveza. Započeo je danas na terenima CFK “Drago Jovović”, i pomoćnim terenima kod gradskog stadiona, a očekuje se da bude završen sutra.

“Ovo je sigurno najstarija sportska manifestacija u opštini, prvi put održana još davne 1985. Do sada je na ovom turniru učestvovalo oko 2000 takmičara, sa svih kontinenata. Bilo je takmičara iz Australije, Južne Amerike, Meksika, Kanade, Filipina, kao i iz svih delova Evrope. Ove godine očekujemo učesnike iz Mađarske, Rusije, Slovenije i Hrvatske. U pet kategorija nadmetaće se više od 50 takmičara“, naveo je Milorad Savanović, predsednik TK „Vrbas“.

Zbog svog značaja, turnir ima i podršku lokalne samouprave, pa je početak mečeva obišao i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

„Opština vodi računa o sportu u Vrbasu. Podržavamo sportske manifestacije, kao i sportske klubove, što redovno, što vanredno. Trudićemo se da ovaj turnir i dalje živi, pogotovo što na njega popriličan broj ljudi dolazi sa strane, i to je promocija ne samo sporta u Vrbasu, već i Vrbasa u celini“, rekao je Glušac.

vrbas open

Turnir je delom i memorijalnog karaktera jer se po šesti put održava u sećanje na Adama Žerženku, koji je godinama bio najveći posvećenik tenisa u našoj sredini.

„Ova manifestacija je značajna jer okuplja mlade, pa i one najmlađe, sa kojima je moj otac najviše radio. Generacije je obučavao teniskim veštinama i upućivao ih dalje u taj sport. Radio je najviše sa podmlatkom, u vreme dok je tenis smatran skupim sportom, do one faze kada su nadareni prelazili u profesionalizam“, rekao je Karlo Žerženka, sin tenisera čije ime nosi memorijalni turnir.

vrbas open 3