Radnici PJ “Vodovod i kanalizacija” uredili svoj radni prostor – Saopštenje JKP “Komunalac”

Zaposleni u PJ „Vodovod i kanalizacija“ uredili su objekat kako bi im radni ambijent bio što prijatniji.  Radnike ove jedinice JKP „Komunalac“ povezuje ljubav prema poslu, sloga i druželjubivost. Kada se priđe vrbaskom vodozahvatu na kome su smeštene poslovne prostorije i radionica PJ „Vodovod i knalaizacija“, stiče se utisak da ste došli u domaćinstvo u kome gazda nastoji da mu gosti budu zadovoljni i da mu se opet vrate – saopštili su iz PR službe JKP “Komunalac”.

Zaposleni u „Vodovodu“ ovde provode često više od trećine dana. Vreme ne mere po dužini radnog sata, već po obimu posla i veličini kvara. Rade u dve smene, a u njihovom prostoru neprestano se oglašava zvuk telefona i prijavljuju problemi na terenu ili postavljaju pitanja u vezi s vodosnabdevanjem. U svojoj užurbanosti i nepredvidivosti posla, pomaže im kratko opuštanje na terasi vodozahvata koju je uredila spremačica Slađana Dunđerski.

„Naše kolege rade po svim vemenskim uslovima. Čitači vodomera očitavaju stanja na brojilima i kada je temperatura visoka i kada je u debelom minusu. Vodoinstalateri, takođe, ne mogu da naruče vreme kada će se dogoditi havarija. Slično je i sa ostalim terenskim poslovima. Pored toga što spremam ovaj objekat, pitala sam rukovodioca da li bih smela da oplemenim staklenu terasu na kojoj volimo da popijemo kafu. Odobrio je moju zamisao i uz pomoć kolega stvorili smo svoju oazu“, priča Slađana.

Terenski posao iziskuje mnogo strpljenja i smirenja, pričaju zapsoleni. Pomisao da će se vratiti u prijatni ambijent gde će se odmoriti bar desetak minuta, daje satisfakciju i motivaciju za dalji rad.

komunalac 2

„Želela sam da našoj terasi udahnem život. Tu se nalazi fontana kraj koje volimo da se okupimo. Svim strankama i partnerima „upala je u oko“, jer pored nje moraju da prođu. Terasa je oivičena staklom i smeštena je u centru objekta, tako da se vidi sa svih strana. Napravili smo daske za klupe, kandelabere za cveće, zasadili više ukrasnih vrsta, doneli kamenčiće i školjke i za kratko vreme dobili prostor koji smiruje i daje elan za rad“, kaže Dunđerska.

Rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa za svoje uposlenike ima samo reči hvale. „Naše radnike odlikuje vrednoća, odgovornost i predanost poslu. Zadatke delimo kroz osmeh i bez tenzije jer samo ćemo putem zadovoljnih radnika, imati i zadovoljne potrošače. Meni je važno da se poslovi izvršavaju na vreme i profesionalno. Postoje i vrlo nezgodne situacije zbog prirode našeg posla, ali sve uspevamo da rešimo“, dodaje Fejsa, a prenosi PR služba JKP “Komunalac”.