Vandalsko divljanje nad javnim dobrima u naselju Vinogradi

Nepoznati vandali uništili su sinoć, oko 22.00 časa, deo mobilijara na terenima Sportskog društva „Vinogradi“. Inspektori Policijske stanice Vrbas izvršili su uviđaj i za počiniocima se traga.

„U pitanju je neviđeni vandalizam. Ne mogu da shvatim kome je u interesu da ovakvo javno dobro uništi u jednom trenutku. Uništene su klupe i stolovi i pitanje je da li ćemo uspeti da sve obnovimo do subote, za kada smo planirali manifestaciju ‘Čobanski kotlić’ po kojoj je ovaj deo grada već prepoznatljiv“, rekao je Dragan Bijelić, sekretar III Mesne zajdnice.

U ovom vandalskom divljanju iz zemlje je počupano i polomljeno desetak drvenih stolova i klupa, pokidane su trščane obloge sa nekoliko zidova i počupani cvetni aranžmani. Sve što su Vinograđani godinama podizali i negovali, nestalo je pred naletom vandala u samo par minuta.

„Naše Sportsko društvo ovaj prostor intezivno uređuje više od četiri godine, desetak volontera uložilo je velika sredstva i rad da dobijemo prostor za odmor, relaksaciju, zabavu, ali je sada mnogo toga uništeno. Ovo je zajedničko dobro i apelujemo da se ovakve stvari više nikad i nigde ne ponove“, dodali su iz III Mesne zajdnice.