Realizacija donacije Republike Turske – Izgradnja igrališta za decu s posebnim potrebama u parku kod autobuske stanice

Danas su započeli građevinski radovi na izgradnji igrališta za decu sa posebnim potrebama u parku kod autobske stanice u Vrbasu. Ukupna vrednost investicije iznosi 8.254.450 dinara i realizovaće se u dve faze. U prvoj fazi, koja treba da počne ove nedelje, biće urađene podloge za igrališta, pristupne staze i parkovska LED rasveta. Vrednost radova prve faze iznosi 4.578.683 dinara sa pdv-om. Druga faza obuhvata nabavku i ugradnju mobilijara i kreće odmah nakon završetka prve. Vrednost radova u drugoj fazi je 3.675.767 dinara.

U pitanju je donacija Republike Turske i njene agencije TIКA, rezultat uspešne poslovne i kulturne saradnje koju je opština Vrbas ostvarila u poslednjih godinu dana sa Ambasadom Republike Turske u Beogradu, a za koju se nada da će uskoro biti nastavljena realizacijom zajedničkih poslovnih projekata.

„Ovo je lep početak realizacije zajedničkih projekata. Predstavnici Ambasade Republike Turske su tokom razgovora iskazali spremnost za pomoć u pronalaženju potencijalnih investitora za ulaganje u prehrambenu i tekstilnu industriju, kao i za izgradnju logističkog centra za turske autoprevoznike u blizini Auto-puta E-75 na teritoriji Opštine Vrbas“, kazao je predsednik Opštine Vrbas, Milan Glušac.

dav

Nakon završetka radova Opština Vrbas investiraće u dodatno oplemenjivanje ovog parka ukrasnim rastinjem, a biće zasađena i „zelena ograda“ oko parka.  Igralište će sadržati i fitnes sprave za decu: simulatore jahanja, njihanja i hodanja, tvister i veliki točak, koji služe za razvoj motoričkih sposobnosti kod dece. Ove sprave biće postavljene na sigurnosnu gumenu podlogu površine 230m2. Drugi deo igrališta sadržaće tipski mobilijar za decu i to: multifunkcionalnu penjalicu, tobogan, ljuljaške i klackalice. Projektno-tehničku dokumentaciju obezbedila je opština Vrbas, a stručni nadzor radova vršiće Odeljenje za komunalne i građevinske poslove opštinske uprave Vrbas.