Vrbas i Feketić našli se na „Putevima dobra“ ruskih umetnika

Obilaskom Gradskog muzeja i Likovne galerije Kulturnog centra Vrbasa, započela je turneja ruskih umetnika kroz Srbiju pod nazivom „Putevima dobra“. Profesionalci i amateri kulturnih društava iz grada Kostrome održali su uveče koncert u sali Doma kulture u Feketiću, gde su bili ugošćeni od strane tamošnjih udruženja i opštine Mali Iđoš.

U toku prepodneva, goste je u ime opštine Vrbas pozdravio član opštinskog veća, Marijan Mijanović, rečima da su oni uvek dragi gosti u ovoj sredini i da se vrbaska lokalna samouprava nada produbljivanju saradnje na svim poljima. U Muzeju su se upoznali sa prošlošću Vrbasa, a u Likovnoj galeriji posetili su izložbu slika i skulptura „Šumatovačka“.

kostrom4

Nastavak njihovog gostovanja odigravao se u susednoj opštini Mali Iđoš. U organizaciji te opštine, Kulturnog centra „Car Dušan Silni“ iz Feketića, Udruženja privrednika, novoformiranog Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva, a u saradnji sa vrbaskim udruženjem „Rod“, došlo je do ostvarenja ove posete, značajne za kulturni i društveni život opštine Mali Iđoš. To je potvrđeno i na prijemu kod Marka Lazića, predsednika ove opštine, kao i u prepunoj sali feketićkog Doma kulture gde su Rusi imali nastup.

kostrom 5