Besplatna užina za učenike OŠ „Svetozar Miletić“

Od danas pa do kraja školske godine svi učenici OŠ „Svetozar Miletić“ dobijaće besplatnu užinu. Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu raspisao je konkurs namenjen lokalnim samoupravama za obezbeđivanje užine u trajanju od godinu dana. Opština Vrbas jedna je od tri opštine u Vojvodini kojoj je odobren projekat. Pokrajinska vlada odobrila je sredstva za opremanje jedne od najsavremenijih pekara u Vojvodini „Zorić“ d.o.o. „Kuća dobrog ukusa“ iz Temerina, uz obavezu da dobijena sredstva vraćaju kroz donaciju užina.

Opštini Vrbas odobrena je donacija u vidu užine za svih 787 učenika OŠ „Svetozar Miletić“, za potrebe narodne kuhinje, kao i za obezbeđivanje užine za opštinska školska takmičenja. Kompletan postupak od inicijative do same realizacije vodilo je Odeljenje za društvene delatnosti opštine Vrbas.

„Izražavamo zahvalnost ‘Kući dobrog ukusa’ iz Temerina i opštini Vrbas na razumevanju i podršci da dobijemo željene količine proizvoda, a posebnu zahvalnost dugujemo Pokrajinskoj vladi na raspisivanju ovakve vrste konkursa, koji na najbolji način podržava porodicu“, rekla je Mira Nedić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

uzina-2

U ime roditelja i učenika, na donaciji se zahvalila Ružica Marković, direktorka OŠ „Svetozar Miletić“. „Neiznmerno smo se obradovali svi kada je projekat realizovan. Posebno smo zadovoljni jer su obuhvćeni svi učenici. Zahvalni smo donatoru, Pokrajinskoj vladi, kao i Odeljenju za društvene delatnosti opštine Vrbas koje je u konkursu navelo našu školu koja je najbrojnija u opštini“, rekla je Ružica Marković.