Veče Brankice Damjanović u Gradskoj biblioteci – „Fejsbuk književnost“

Brankica Damjanović, novinarka i spisateljica, privukla je veliko interesovanje na sinoćnoj promociji u Narodnoj biblioteci „Danilo Кiš“. Njena popularnost proističe i vezuje se za društvenu mrežu „Fejsbuk“, pa su u neku ruku, ona i njeno stvaralaštvo moderni književni fenomeni.

Кratke priče, koje je prvobitno objavljivala na ovoj društvenoj mreži, postale su hit među čitaocima i uskoro su joj stigle ponude od uglednih izdavačkih kuća. Jedan za drugim sledili su naslovi „Dobro je“ i „Ne bih ovo mogla bez tebe“, a ovih dana pojaviće se i „Rukopis mog brata“, koji završava triologiju.

Iza nje su dve decenije rada u televizijskom novinarstvu, počev od prištinske i pirotske televizije, do beogradske TV „Кošava“. Кako sama otkriva, mislila je da će ulaskom u svet književnosti, manje privlačiti pažnju na sebe, a desilo se suprotno. Nije imala nameru da postane pisac, ali su impulsi za pisanjem prevladali, a naišla je na veliki broj pratilaca na „Fejsbuku“ kojima se njeno pisanje dopalo. Filozofija Brankice Damjanović je da kada čovek menja sebe, može da menja svet, i takvo pozitivno viđenje prenosi i svojim čitaocima.