Dečija nedelja – Likovna radionica za decu iz Udruženja „Multiart“ u Kancelariji za mlade

Cilj Dečje nedelje je da njom budu obuhvaćena sva deca, uključujući i onu koja zavređuju posebnu pažnju i posvećenost, kako roditelja, tako i šire zajednice. Zato je, u saradnji sa Udruženjem “Multiart” i Kancelarijom za mlade, Odbor za obeležavanje dečije nedelje priredio likovnu radionicu za decu iz ovog Udruženja. “Multiart” je udruženje koje na volonterski način pruža podršku deci sa invaliditetom i deci sa posebnim potrebama, a jedino je Udruženje u opštini koje radi sa mlađom decom.

„U Vrbasu deluje i Udruženje za pomoć MNRO, koje se bavi mladim i odraslim osobama. To što naša udruženja deluju je dobro, ali ipak nije dovoljno. Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju bio bi veliki doprinos, jer bi to značilo i stručan, i ne samo volonterski rad sa ovom decom“, naznačio je Boris Bijelović, potpredsednik Udruženja „Multiart“.

Bila je to prilika i da se ovo Udruženje predstavi, da predstavi svoju delatnost koja se ogleda u radionicama, radu sa decom na bazenu i u školici sporta, a takođe i u organizaciji škole u prirodi. Naznačeno je da što se više radi sa ovom decom, ona više i napreduju, ali i da dodatnu brigu i podsticaj treba dati njihovim porodicama. Lokalna samouprava pokrovitelj je kampa u prirodi koji “Multiart” organizuje već par godina, CFK „Drago Jovović“ omogućava termine za bazen, a pokrivaju se i putni troškovi za određene tretmane neophodne ovoj kategoriji dece. Uključivanje opštinske Kancelarije za mlade, takođe je jedan vid podrške.

“Moto Dečje nedelje je “Neću da brigam, hoću da se igram“, zato smo danas u Kancelariji za mlade sa decom iz Udruženja „Multiart“ koja, kao i sva deca, imaju potrebe za igrom i stvaralaštvom. Na naše veliko zadovoljstvo ovde smo ih ugostili, počastili i spremili im prigodne poklone“, kazao je Nebojša Ćetković, koordinator Kancelarije.