Danas u Vrbasu sve podređeno bebama – Prva konferencija beba

Minja Subota, Raša Popov, Bane Rosić, Tode Nikoletić, Anđela Tasić, Valentina Mališević, plesni studio „Mon Mirage“ iz Subotice i naši sugrađani, plesni studio „Creative Dance“ bili su garancija dobrog provoda na 1. Konferenciji beba održanoj u Vrbasu.

Konferenciju je otvorio i vodio Minja Subota. Subota je objasnio da je ideja za organizaciju ovakve manifestacije potekla iz Republike Srpske, a da je konferencija beba već održana u Subotici, te je Vrbas drugi grad u kom se ona organizuje. Organizator Manifestacije bila je Asocijacija mladih Vrbas, a glavni pokrovitelj opština Vrbas.

bebe-vs-3

„Dirnuti smo ovom lepotom, a nema bolje atmosfere od ove koja danas vlada u prisustvu naših najmlađih sugrađana. Cilj ove manifestacije je promocija porodičnih vrednosti, potrebe rađanja što više dece i stvaranja zdrave i snažne porodice. Svesni da od toga zavisi opstanak i ostanak našeg društva, podsticaćemo brigu o deci i jačanje porodice. To su vrednosti za koje treba svi da se zalažemo i cilj nam je da ova manifestacija postane tradicionalna“, istakao je Milan Glušac, predsednik opštine.

Usledio je zanimljiv umetnički program u kom su uživali i mališani, ali i njihovi roditelji, bake i deke. Nakon toga se prešlo na takmičarski deo koji je više bio spoj igre i zabave.

bebe-vs-1

Najmlađa beba koja je prisustvovala konferenciji postala je gradonačelnik beba godinu dana i dobila povelju i nagradu u iznosu od 10000 dinara. Najstarija beba do 2 godine postala je prvi potpredsednik beba na godinu dana i dobila povelju i nagradu Kviki marketa, a druga najmlađa beba povelju i nagradu Čoka marketa.

Beba Bolt, najbrža beba u puzanju, dobila je nagradu kompanije Medela, Beba Herkul, najteža beba do 2 godine, nagradu kompanije Carnex. Beba Cuger, najbrža beba u ispijanju mleka ili sokića, dobila je nagradu mlekare Dana. Najbrža mama, ona koja najbrže presvuče bebu, dobila je nagradu kompanije Vital.

Kompanija Trivit i Tonus hleb takođe su nagradile učesnike takmičenja, a sve prisutne bebe dobile su Foki flips. Porodica sa najviše dece dobila je nagradu od 20000 dinara.

bebe-vs-4