TOOV Vrbas na XII festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“

Predstavnici Turističke organizacije opštine Vrbas boravili su proteklog vikenda u Kruševcu, radi učešća na XII festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“, u organizaciji TO grada Kruševca. „Kofer slova“ je manifestacija sajamskog tipa, koja ima i takmičarski karakter, na kojoj učestvuju turističke organizacije gradova i opština iz naše zemlje i regiona sa svojim publikacijama, video materijalom, dizajnom veb sajta, dopunskim promotivnim materijalom.

“Za TOO Vrbas, poseta Kruševcu i učešće na festivalu „Kofer slova“, predstavljala je idealnu priliku za uspostavljanje novih i učvršćivanje postojećih kontakata sa kolegama iz turističkih organizacija širom Srbije, kao i razmenu informacija i sticanje novih iskustava na polju turističkih publikacija. Ovo je bilo prvo učešće naše organizacije na nekom festivalu ovog tipa, koje nije prošlo nezapaženo, budući da smo se iz Kruševca vratili sa priznanjem za pomoć u realizaciji festivala“, saopštili su iz TOOV Vrbas.

kofer-2

Ovogodišnji festival održan je u Narodnom muzeju i na njemu je učestvovalo pedesetak turističkih organizacija, a najuspešnijim nagrade su dodeljivane u različitim kategorijama, kao što su turistička mapa, dizajn veb sajta, video prezentacija, jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 i preko 50 strana, monografije gradova i opština, dopunski promotivni materijal ( kese, fascikle, majice, kačketi, olovke i sl.), doprinos realizaciji manifestacije, i dr.

Tokom učešća na festivalu, predstavnici turističkih organizacija su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima i turističkim potencijalima grada Kruševca. Za učesnike je prvog dana festivala organizovan i okrugli sto na temu „Konkurentnost destinacije i način za postizanje konkurentske prednosti“, na kojem su predavačice bile Jasmina Ognjanović i Milena Podovac, asistentkinje na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji.