Potpisan ugovor vredan 50 miliona dinara – izgradnja kanalizacije u naseljenim mestima

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima 12 opština i jedne škole, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Među ovim opštinama je i Vrbas, a ugovor koji se odnosi na izgradnju kanalizacione mreže po naseljenim mestima opštine Vrbas, vredan je 50 miliona dinara, primio je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.
Prema rečima Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, neophodno je skratiti vreme između reči i dela i zacrtani projekti moraju se realizovati brzo i efikasno, uz poštovanje rokova i planova. “Potpisanim ugovorima obuhvaćene su i neke opštine koje u prethodnom periodu nisu dobijale podršku za svoje projekte i koje su i zvanično bile kategorizovane kao manje ili nedovoljno razvijene. Izdvajanjem bespovratnih sredstava ove opštine dobijaju pravi impuls za dalji razvoj. Deo zaključaka zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade je da takve opštine budu predmet pojačanog interesovanja“, rekao je Mirović i tom prilikom najavio temeljan nadzor realizacije odobrenih projekata.
Prema rečima Milana Glušca, predsednika opštine Vrbas ovaj projekat je od izizetne važnosti za građene opštine Vrbas, i veoma me raduje činjenica da je to prepoznala Pokrajinska vlada.“Hvala Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja za konkretnu podršku koju pružaju našem gradu i svim građanima opštine. Raduje nas što su prepoznali da realizacija naših projekata jeste od vitalnog značaja za opštinu Vrbas i što izdvajaju novac za izgradnju kanalizacionog sistema. Pripremili smo i druge projekte, za njihovo izvođenje tražimo podršku i na drugim mestima, jer nam jedino važno da svom snagom, u partnerstvu sa pokrajinskom ili republičkom vladom, obezbedimo razvoj opštine Vrbas“, rekao je Glušac. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je tokom oktobra sprovela pet konkursa, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 371.227.618,30 dinara, a biće utrošena za sanaciju puteva u Irigu, Odžacima, Staroj Pazovi, Temerinu i Senti; za izgradnju vodovodne mreže, kanalizacije i sistema za prikupljanje otpadnih voda u Vrbasu, Šidu, Novom Kneževcu i Kovinu; za sanaciju saobraćajnica, njihovu rasvetu i izgradnju kolovoza u Kovinu, Kuli i Beloj Crkvi; dok će u Irigu biti izvedena druga faza rekonstrukcije rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza a u Novom Sadu saobraćajne površine u okviru Univerzitetskog kampusa i dogradnja dva sprata nad delom OŠ „Vasa Stajić“, objavljeno je na sajtu Pokrajinske vlade.