Smotra mehanizacije i novo vozilo na početku rada Zimske službe

Smotra mehanizacije kojom, uoči ove zime, raspolaže JКP „Кomunalac“ priređena je na platou PJ „Čistoća“. Postrojena vozila obišli su predsednik opštine Vrbas Milan Glušac sa saradnicima, načelnik Policijske stanice Vrbas Vlado Glođović i direktor JКP „Кomunalac“ Radomir Čurović. Domaćini skupa bili su radnici Zimske službe koji su tokom prazničnog vikenda započeli dežurstvo. Direktor JКP „Кomunalac“ Radomir Čurović kazao je tom prilikom da je Zimska služba u potpunosti spremna za naredne hladne mesece i da ih sneg neće iznenaditi, što potkrepljuju postrojene mašine.

„Žitelji grada i naseljenih mesta opštine moći će sa sigurnošću da koriste sve putne pravce. Zadovoljstvo mi je što se iz godine u godinu povećava broj mašina kojima raspolažemo, da mirno i bez bojazni dočekujemo sneg sa kadrom osposobljenim za sve zimske prilike“, kazao je Čurović napominjući da je Zimska služba JКP „Кomunalac“ jedna od bolje opremljenih i da može da pruža usluge i van područja opštine Vrbas.

deo-ekipe-zs

JКP „Кomunalac“ nastaviće saradnju sa preduzećem „Bačka put“ i, kako se čulo na smotri, biće im podizvođači u određenim poslovima. Planom Zimske službe predviđena je upotreba nove daske za sneg koja će obezbediti da bez snega budu i ulice koje ranije nisu bile među prioritetima. JКP „Кomunalac“ osiguralo je i veću bezbednost zaspslenih u Zismskoj službi i ostalim podjedinicama „Čistoće“ nabavkom novog vozila za prevoz radnika.

„Javno komunalno preduzeće se sopstvenim sredstvima pripremilo za nastupajuću zimu. Uspeli su da isfinansiraju dobar deo tehnike i opreme. Ranije se nije toliko ulagalo u Zimsku službu, pa se zima čekala sa neizvesnošću, uz česte kvarove i pomoć lokalnih privrednika. Mislimo da će ovu sezonu „Кomunalac“ moći sam da iznese, ali svakako da je Štab za vanredne situacije definisao prioritete i ispalnirao angažovanje teške mehanizacije u slučaju krize“, rekao je predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.